Kotimaisen käsityön, taiteen ja lähituotteiden puoti!

Vaskitar Design


Vaskitar nousee jumalattarena kummusta, josta löytyi vuonna 1910 kuparia. Outokummusta, Savon ja Karjalan rajamailta. Ponnistautuminen ilmoille yrityksenä vaati pitkän tien erinäisten kumpareiden mutkissa.

Olen Sonja, käsityöläinen Outokummusta. Valmistuin designtekstiilien valmistajaksi 2021. Vaskitar Design on perustettu maaliskuussa 2023. Valmistan tuotteita monilla tekniikoilla, esimerkiksi huovuttaen, virkaten, kirjoen ja ommellen. Teen myös tuotteita, joissa sekoittuu huovuttaminen ja metallilankatyöt.

Kuparilanka on villalangan ohella lempimateriaalejani. Tekniikoista virkkaus on suuri rakkauteni ja olen virkannut vuosikymmeniä harrastuksena. Historiallisista asioista ja perinteisistä käsitöistä kiinnostuneena teen kinnasneulatekniikalla kintaita. Uusimmat taitoni liittyvät kirjansidontaan. Muistikirjoja ja luonnoskirjoja teen muun muassa koptisidoksella.

Yhteydenotto tilaustöitä varten työsähköpostiini sonja@vaskitar.fi

Vaskitar Design on myös Instagramissa ja Facebookissa. Käy seuraamassa käsityökuplaani. 

Vaskittaren nettisivut ovat rakenteilla, joten pian voit seurata myös blogini päivittymistä ja saada tietoa sitäkin kautta esimerkiksi tulevista tuotteistani.

Vaskittaren tuotteisiin: KLIK