Kotimaisen käsityön, taiteen ja lähituotteiden puoti!

Käsityökirstu

Olen Sari, kahden jo aikuisen lapsen äiti Helsingistä. Käsityöt ovat kulkeneet elämässäni mukana tärkeänä osana lapsesta saakka. Ensimmäisiä ompeluoppeja olen saanut jo alle kouluikäisenä seuratessani äitini työskentelyä mittatilausompelijana. Ompelukoneet, vinkit ja neuvot olivat aina saatavilla. Oman toiminimen perustin vuonna 2000 ja sen puitteissa olen valmistanut erilaisia ompelu- ja käsitöitä sekä tehnyt korjausompelua päivätyöni ohella. Nuorempana suurin kiinnostukseni oli neulomisessa ja virkkaamisessa, mutta omien lasten syntyessä kiinnostus myös ompeluun löytyi uudelleen lastenvaatteiden ja lelujen valmistuksen myötä. Nuorimmaisenkin muutettua omilleen muutamia vuosia sitten sain lastenhuoneen omaksi työtilaksi, jossa valmistan tuotteita mm. ompelemalla, virkkaamalla ja helmityömenetelmin. Valikoimaan kuuluu vaatteita, asusteita, kodintekstiilejä, leluja, laukkuja, pussukoita, avainkaulanauhoja jne. Brodeeraamalla saadaan tuotteisiin yksilöllisiä kuviointeja ja nimikointeja. Valmistan tuotteita myös tilauksesta.

Kierrätys ja ympäristö ovat sydäntäni lähellä. Materiaaleina käytän paljon ylijäämä- ja uusiokäyttömateriaaleja sekä myös kierrätysmateriaaleja soveltuvin osin. Esimerkiksi leikkuu ylijäämistä valmistuu leluja, hattuja yms. pienempiä tuotteita. Tästä johtuen tuotteet ovat usein uniikkeja. Materiaaleja hankkiessani en monestikaan vielä tiedä, mitä siitä lopulta syntyy. Ajan ja inspiraation myötä materiaali aikanaan löytää uuden elämän kokonaan uutena tuotteena. 'Toisen roska on toisen aarre' – sanonta kuvastaa hyvin omaa ajatusmaailmaani ja olenkin pelastanut runsaasti materiaaleja mm. tuttavieni poistoon menneistä tavaroista.

Kierrän myymässä tuotteita myös muutamilla vakiintuneilla markkinoilla, pääasiassa Keski- Uudenmaan alueella Mäntsälässä ja Tuusulassa. Vaikka olenkin syntyperäinen helsinkiläinen, näin iän karttuessa nautin yhä enemmän luonnosta ja rauhasta. Kesäkaudet asummekin mieheni kanssa Etelä-Mäntsälässä sijaitsevalla kesämökillämme, jossa voin nauttia ompelusta myös ulkona.

Minut tavoitat sähköpostilla kasityokirstu@gmail.com sekä puhelimitse 044-9703591.

Käsityökirstun tuotteisiin: KLIK