Kapusta-vuolutyöpaja

Tule kokeilemaan lusikanveistoa perinteisillä työkaluilla ja menetelmillä. Työpajan päätteeksi saat itse tehdyn valmiin kapustan sekä oppeja erilaisten puukkojen turvalliseen ja tehokkaaseen käyttöön. Kurssin oppeja voit hyödyntää jatkossa vaikka nuotiolla istuskellessa taikka kaupunkiasunnon olohuoneessa. Perinneveistäminen on puhdetyötä parhaimmillaan!

Aiempaa kokemusta ei tarvita ja työskentely on ohjattua. Kaikki työkalut ja materiaalit tarjotaan ohjaajan puolesta. Työpaja on yli 15-vuotiaille, ja sen kesto on noin 3 tuntia.

Kurssin hinta on 45 e / osallistuja, mikä sisältää kaiken kurssilla tarvittavan.

Ilmoittautumiset ja lisätiedot: taitajapuotiterttu@gmail.com


Ohjaajan esittely:

Työpajan ohjaajana toimiva Matias Sivonen (Kapusta Woodenware) on Savonlinnassa asuva tuorepuuveistäjä. Matias käyttää työssään käsi- ja perinnetyökaluja, kuten kirveitä, puukkoja, talttoja ja höyliä. Näillä työkaluilla ja menetelmillä syntyvät lusikat, kauhat sekä kuksat ja kupit. Veiston lisäksi Matias valmistaa lautasia ja kulhoja satoja vuosia vanhalla polkusorvaustekniikalla. Myytävien tuotteiden lisäksi Matias pitää veistokursseja ja työnäytöksiä.

Matiasta inspiroi käytännöllisen ja yksinkertaisen talonpoikaiskulttuurin opit sekä niiden yhdistäminen moderniin käsityötön ja DIY-henkeen. Tuorepuuveistossa erityisen kiehtovaa on käsityökalujen hiljaisuus!