Kotimaisen käsityön, taiteen ja lähituotteiden puoti!

IrmaTaide

Tämä on siis yhden taiteilijanaisen ja mummin maalaustaide- ja käsityöyritys. Olen voinut painattaa viimeinkin kuvia omista maalauksistani kankaalle. Maalauksista osa on maalattu posliinille, osa akryyliväreillä maalauspohjille. Aiheina mm. hevoset, islanninhevoset, ketut, peura, metsäpeuran vasa, oravat, linnut, kanit ja joutsenet. Maalatuista kankaista ompelen tynnyliinoja ja sisustustyynyn päällisiä. Painatus tapahtuu laaduikkaille kankaille Suomessa.

Olen ollut innokas piirtäjä aivan lapsuudesta lähtien, kasvoin kuuden sisaruksen parvessa maatalossa. Luovuus oli lapsuuden leikeissä olennaista. Isolla porukalla touhuttiin ulkona, urheiltiin, leikittiin, askarreltiin, seurattiin luontoa ja eläimiä. Niiltä ajoilta juontaa kiinnostus eläimiin ja eläimistä maalaamiseen. Posliinimaalauksen aloitin 35-vuotta sitten, tauluja, maljakoita, kokonaisia astijastoja. 10-vuotta sitten aloitin taulujen maalaamisen akryyliväreillä.

Omaan perheeseen kuuluu neljä jo aikuistunutta lasta ja lasten kasvatuksen ohella toimin perhepäivähoitajana. Noin viisi vuotta sitten toteutin pitkäaikaisen unelmani, opiskelin artesaaniksi omien lasteni kannustamana. Olen monia vuosia haaveillut saada taideharrastuksen muutettua työksi. Ystävät, tutut näkivät maalauksiani ja pyysivät niitä kankaille. Tässä niitä nyt on. Tauluja eivät monet halua ostaa, mutta mm. kuvalliset tyynyliinat ovat halutumpia ja edullisempia. Kapeakuvallisiin tyynyliinoihin (mm. hepan ja oravan kuvat) voi asiakas pyytää lahjan saajan nimen. Kaikki nämä ovat pesunkestäviä.

Tilkkupeitot kuuluvat myös käsitöihini. Valmiita tilkkupeittoja on varastossa, lastenaiheisia, ja valkea pitsisomisteinen aikuisten torkkupeitto. Tarvikkeita on jo valmiina useampaa tilkkupeittoon, mutta ne odottavat vielä kokoamista, sillä työ on aikaa vievää. Patakintaita teen tilauksesta asiakkaan toiveiden mukaan. Patakintaisiin pystyn käyttämään myös kierrätysmateriaalia 40-70 %, riippuen kangaslöydöksistä. Olen tehnyt tilauksesta myös kahdet grillikintaat mustat.

Irman tuotteisiin: KLIK

Facebook: KLIK

Instagram: KLIK