Kotimaisen käsityön, taiteen ja lähituotteiden puoti!

By Heini Melissa

By Heini Melissan takaa löytyy – kas yllättäen – Heini, intohimoinen käsityöläinen Pieksämäen liepeiltä, sieltä metsän keskeltä.

Pääpaino tekemisessä on kotimaisen villan kanssa työskentely; lankojen värjääminen ja erilaiset neuleet, erityisesti villapaidat ja neuletakit, mutta myös perinteiset villahousut onnistuu siinä missä lapaset, huivit tai pipotkin.

Minulle tärkeää on tuotteiden eettisyys ja ekologisuus, siksipä niin värjäämäni kuin neuleissa käyttämäni langat ovatkin nykyään vain kotimaista villaa. Muissa mahdollisissa neule- ja virkkaustöissä käytän esimerkiksi kierrätyspuuvillaa, hamppua, nokkosta ja pellavaa.

Väripata porisee yli 100-vuotiaan maatilan pihapiirissä, jossa myös kasvatan osan käyttämistäni värjäyskasveista; loput kasvit ja värjäämiseen käytettävät sienet kerään lähimaastoista, käytännössä ihan tästä kotikulmilta.

Koskapa luotsaan tiluksilla myös koiralaumaa, kannattaa lankojeni kohdalla muistaa, että ne eivät välttämättä sovellu voimakkaasti allergisen henkilön käyttöön ainakaan ilman pesua, vaikka langat säilytetäänkin koirien ulottumattomissa.

Heinin tuotteisiin: KLIK

Tilaustyöt

Neuleet teen asiakkaan toiveiden mukaan mittatilaustöinä kotimaisista langoista tai vastuullisesti tuotetuista kasvikuitulangoista. Neuleisiin on mahdollista myös värjäyttää omien toiveiden mukaisia lankoja (alk. 8 e/vyyhti), jos mieluisia värejä ei ole saatavilla.

Värjään tilauksesta myös lankoja asiakkaan toiveiden mukaan. Lankojen hinta määräytyy käytettävien kasvien tai sienten, värjäyskertojen sekä langan ostohinnan mukaan. Asiakkaan on mahdollista värjäyttää myös omia lankojaan.

Tilaustöiden tiimoilta voit olla yhteydessä sähköpostitse byheinimelissa@gmail.com tai Instagramissa @byheinimelissa.

Villapaitojen lähtöhinta on 250 euroa ja neuletakkien 280 euroa. Maksu jakautuu kahteen erään, joista ensimmäisen asiakas maksaa, kun tilaan materiaalit. Tämä maksu sitoo tilauksen ja kattaa materiaalikulut eikä sitä palauteta ilman pätevää syytä. Toisen maksun aika on, kun työ on valmis ja olen toimittanut siitä asiakkaalle kuvat. Koko tilausprosessin ajan työn yksityiskohtia on vielä mahdollista muuttaa tietyin varauksin, mutta varauduthan tällöin mahdollisiin lisäkustannuksiin.

Tarkemmat ohjeet mittatilaustöitä varten annan sähköpostitse tai Instagramin kautta, josta löytyy lisäinfoa sekä lisää esimerkkikuvia.