Kotimaisen käsityön, taiteen ja lähituotteiden puoti!

Ankkalankulma

Ankkalankulmalla tallustaa parikymmentä kirjavaa ankkaa, joista jokainen on omanlaisensa tyyppi, nimeä myöten. Neljä meidän ankoista on mignoneja, eli kääpiörotuisia ankkoja ja loput tavallisia ankkoja.

Päiväsaikaan he saavat ulkoilla vapaasti etsien herkkuja isosta tarhastaan sekä kylpien altaissaan. Sateinen syksy on tietysti juhla-aikaa, silloin maahan pudonneiden lehtien seasta löytyy parhaat ötökkäherkut. Talvisinkin he viettävät valoisan ajan mieluummin ulkona ja marssivat jonossa ankkalaan vasta hämärän tullessa. Ankat ovat meillä ensisijaisesti lemmikkeinä, eivät tuotantoeläiminä, mutta yli oman tarpeen tulevat munat menevät myyntiin. Käytän myös sulkia ja höyheniä materiaalina mm. korujen valmistukseen. Sulkasadon aikaan minulta voi myös ostaa sulkia ja höyheniä.

Osa meidän ankoista munii vihreän sävyisiä munia ja loput tytöt tekevät vaaleita. Munintakauden alkaessa saattaa tulla pari lähes mustaakin munaa. Muutama teinityttö porukassa on, jotka eivät vielä ole aloittaneet munintaa ja onhan meillä myös ukot, jotka pitävät tytöistään hyvää huolta ympäristöä tarkkaillen. Ankat munivat suunnilleen puolet vuodesta, alkuvuoteen painottuen. Usein vuoden pimeimmän ajan ne pitävät munintataukoa, vaikka kyllä silloinkin saattaa vähän munia tulla. Munien saatavuus on siis vaihtelevaa.

Ankanmunia voi käyttää aivan samaan tapaan kuin kananmuniakin, mutta erinomaisen vaahtoutumisen ansiosta ne ovat ehdottomasti parhaimmillaan leivonnassa. Ankanmunat ovat suunnilleen puolitoista kertaa kananmunan kokoisia ja ne sisältävät enemmän proteiinia, rasvaa ja kolesterolia. Erilaisen proteiinirakenteen ansiosta ankanmunat sopivat myös monille kananmuna-allergikoille. Koska munien kuoret ovat kananmunien kuoria vahvempia, sopivat ne mielestäni myös paremmin askarteluun.

Ankkalankulman ankanmunia saa ostettua verkkokaupasta saatavuuden mukaan, mutta tällöin toimitustapana on valittavana vain nouto. Nouto tapahtuu puodilta tai paikallisen reko-ringin jaoista (klik). Munia saa ostettua myös Siikamäen Suoramyynnistä saatavuustilanteen mukaan. Postitan munia myös mm. haudontatarkoitukseen hyvin pakattuna, kun tästä ennakkoon sovitaan. Haudontaan tarkoitetut munat tulee säilyttää eritavoin kuin ruokakäyttöön tarkoitetut, eivätkä kaikki Ankkalankulman munat sovellu haudontaan. Otathan siis hyvissä ajoin yhteyttä, mikäli tahdot ostaa munia haudottavaksi.


Ankkalankulman tuotteisiin: KLIK

Facebook: KLIK


Elsa
050 407 4089
mielentekele@gmail.com